Неколико битних функција свету је багерима флоте

Прво , у последњих година, глобални тренд бродови у флоти багера генерално су велики. Од фебруара 2016, копање постојеће флоте са је просечна пловило тонажа од 2270.2 бруто тона, 28.4% од просечне тонаћа од 1768.2 бруто тона у 2005.

Друго , багера флоте концентрација није висока, дистрибуције је високо фрагментирана, власник за луку и локални багерима извођач радова.

Треће , на Багеру је потребна исправка за релативно велики потенцијал. Генерално , багера опште демонтажу периода око 35 година. Тренутно на свету је багерима флоте, старост изнад 35 година стари брод достигао 766, постоји велика потреба да ажурирате.

У овом тренутку, власник кинески је власник возни парк багерима 289. Поређења ради, у Кини багерима тржиште посебно, је углавном регионалне багерима унутар региона порта и водени пут багерима услуга, мање конкуренције једни са другима. Иако је водени пут администрације у разним подручјима у последњих неколико година је промењена из министарства транспорта је јавних институција у државних предузећа, такође након одвајања од власти у власти и у луци компанијама које послују, али у Кини багерима тржишне структуре није се много променило.